Más de 1.000 opositores nos visitan diariamente para informarse, por algo será ;)
 Ayuda a mantener la web activa  Propuestas de colaboración

Servicio Catalán de Salud Recepta europea a Catalunya

Recepta europea a Catalunya

S’ha activat a Catalunya la interoperabilitat de la recepta europea. Això vol dir que es preveu dispensar medicaments a les oficines de farmàcia de Catalunya i, a la vegada, que es puguin dispensar medicaments equivalents de prescripcions fetes a Catalunya en altres països. Per accedir a aquest servei, les prescripcions s’han de fer mitjançant el sistema de recepta electrònica del SISCAT.

De moment, l’únic país de destí on es pot recollir medicació prescrita a Catalunya és Portugal, tot i que es preveu que aquesta llista s’ampliï amb les incorporacions de Xipre, Croàcia, Eslovènia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Polònia, República Txeca i Suècia.

En l’àmbit estatal, s’hi adhereixen les comunitats autònomes d’Extremadura, Canàries, País Basc i Comunitat de Madrid, tot i que, en les fases següents, s’introduiran la resta de territoris.

Amb tot plegat, el pacient evita el transport inadequat de medicaments, la qual cosa en facilita la seva correcta conservació.


Procediment per a pacients

  • Cal mostrar a la farmàcia la targeta sanitària individual (TSI) i un document identificatiu oficial que contingui una fotografia (DNI o passaport).
  • No es pot recollir el medicament en nom d’una altra persona, només pot recollir el contingut de la recepta la persona titular.
  • S’ha d’abonar el 100% de l’import del medicament. En cas de voler el reemborsament de l’import, s’ha de sol·licitar a Catalunya.


Procediment per a professionals

  • Els farmacèutics tenen accés a les dades bàsiques de la medicació prescrita i han de mostrar al ciutadà el Personal Information Notice (PIN), un document que informa el pacient sobre el tractament i la protecció de dades.
  • Si es dispensa el medicament, aquest queda enregistrat al sistema de recepta electrònica i es considera lliurat també en el país d’origen del pacient.


Medicaments en interoperabilitat

Els medicaments prescrits han de ser interoperables. Altres productes inclosos en la prestació farmacèutica i que es prescriuen en recepta, com són els productes sanitaris (bolquers d’incontinència urinària, gases o esparadraps) i els dietoterapèutics, queden exclosos del projecte.
Fuente:
 

Quizás pueda interesarte:

Servicio Andaluz Salud
Respuestas
0
Visitas
13
Servicio Andaluz Salud
Servicio Andaluz Salud
Servicio Andaluz Salud
Respuestas
0
Visitas
13
Servicio Andaluz Salud
Servicio Andaluz Salud
Arriba